Sophie&Ben a híres páros

Hazaérkeztünk, Budapestre. Így hát egy borongós napon úgy gondoltunk ennék valami gyorskaja szerű dolgot...hamarosan megszületett a döntés, hogy milyen jól esne egy jól elkészített hamburger, jó szószokkal, finom, ropogós sültkrumplival, hiszen az utóbbi a gyengém.



Ezen felbuzdulva vadul elkezdtük böngészni a netet hely után kutatva, majd eszembe jutott az edzőteremből ismert Gábor javaslata. Ők mindig a Sophie&Ben-be járnak hambizni, hiszen ott isteni a hamburger, imádják társasággal a helyet, az atmoszférája, de főleg a kaja miatt. Így úgy döntöttünk neki is "ugrunk" ennek a vállalásnak és ellátogatunk a belváros szívében található, képek alapján kifejezetten hangulatosnak mondható bisztróba.

A belvárosban nem könnyű parkolni még vasárnap sem, de ügyesen megoldottuk. A hely valóban kifejezetten hangulatos a kis üvegajtójával, bárpultjával és az oszlopokra krétával ráírt híres párosok miatt.

Egy négyszemélyes asztalhoz kaptunk helyet, kifejezetten örültem, hiszen volt kis külön szék a táskámnak, a terítést illetően pedig nem volt túlgondolt a koncepció. Az étlapot átböngészve végül rendeltünk jalapeno popperst előételként és mindketten választottunk egy-egy hamburgert. Italként a Kedvesem szörpöt kért én pedig egy fél literes limonádét.

Kis várakozást követően megérkeztek az italok majd a későbbiekben az előétel. Amit szükséges kiemelnem, hogy az italom még véletlenül sem volt fél literes és a klasszikus limonádé inkább egy narancslére hasonlított, amit felhúztak egy kis szódával. Az étkező társam  :)  szörpje pedig nem volt mondható igazán különlegesnek és klasszikusnak sem, valamint idegesített minket (de főleg őt), hogy ha házi szörpöket árusít a hely, akkor illene legalább a gyártó nevét feltüntetni az itallapon. 

Most pedig érkezzen az előétel. Stílusosan tálalva, de több perces várakozást követően érkezett meg 3db jalapeno. Hát több mint 1000 Ft-ért, azért egy picit többre számítottunk. Ízét tekintve alig csípett és a sajt sem volt valami "világbajnok". De mivel imádjuk ezt az ételt elfogyasztottuk minden probléma nélkül, azonban már ott megbeszéltük, hogy nem ez életünk gasztronómiai élménye.


Az előétel csalódása után epekedve vártuk a főételeinket, mivel imádjuk a hamburgert, sőt én talán hasonlóképpen imádom a klasszikus kézműves hamburgerekhez feltálalt köreteket (sülkrumpli és coleslaw saláta).
Nagyobb várakozást követően megérkeztek a rendelt ételek. Én egy Juicy Lucyt kértem, a Kedvesem pedig egy Le Fromage névre hallgató angus marhából készült csodát. 

A sajtburgerben (oké, hogy Juicy Lucy de szerintem ez egy menőbb sajtburger valójában) szimpatikus volt, hogy magában a húspogácsában helyezkedett el a sajt és a hús sem volt teljesen szárazra sütve, ami szerintem egy hamburgernél alapvetően fontos, hiszen ez adja meg a zamatosságát és omlósságát. Megjegyezték továbbá, hogy nem kérek bele paradicsomot, amit szintén tudok értékelni, hiszen rengetegszer futok bele abba, hogy van egy ilyen jellegű kérésem és mégsem sikerül megjegyezni. Mostanában divatja van a kalácsszerű bucinak, ami jól volt elkészítve, azonban én mégis inkább a hagyományos bucira tenném le szívem szerint a voksom. A coleslaw saláta ízletesre sikerült a krumpli azonban felejthető volt. Semmilyen hozzáadott értéket nem képviselt a menüben. Ez talán egy kicsit csalódás volt.

A másik hamburger esetében a köretek hasonlóképp alakultak. Azonban sajnos a sütés során elkövették a legnagyobb hibát, amit csak hamburger hús ellen lehet. Teljesen átsütötték, emiatt pedig szegény angus teljesen kiszáradt és kicsit "nyammogossá" vált az egész fogás.

Az élmény után bevallom őszintén a desszertet már meg se próbáltuk.

Azt gondolom a hely jó helyen van és van hangulata. Baráti társaságok kellemesen el tudnak cseverészni és nyilván az étlapról azért még lehet szemezgetni egy két fogást (pl Pulled Pork szendvicsek, ezek most nagyon népszerűek). A hamburger kellemesnek volt mondható, de ha rendeltek inkább klasszikus sajtburgert kérjetek vagy Juicy Lucyt szerintem ezek talán jobb választásnak bizonyulnak. Az előétel szerintem nem annyira éri meg, inkább talán próbáljátok ki a desszerteket, hátha:) Ár-érték arányban picit drágának mondható a hely, nem javaslom heti szinten, de egy egy alkalomra akár el lehet látogatni oda, amennyiben ennétek valami laktatót. Összességében rendben volt. Ennél azonban se többet se kevesebbet nem adott.

Puszi&Pacsi
Szalai





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések