Év végi bemelegítés (WARMUP Cocktail Bar)

A karácsonyi 0-24 evés maraton után úgy éreztük, hogy egy korántsem kellemes, hideg szombat estére nem is igazán lehetne jobb tervünk, mint bekuckózni egy hangulatos belvárosi koktélbárba. A választásunk a Warmup bárra esett, amit már elég régen szerettünk volna kipróbálni. A hely történelmével nem is szeretnék untatni senkit, legyen elég dióhéjban annyi, hogy az utóbbi évek alatt a legnagyobb fejlődésen ment keresztül és mára méltán sorolhatjuk a top budapesti koktélbárok közé!




Tehát, didergős szombat, este 9 körülre érkeztünk a helyszínre, négyen. Már ekkor nem kaptunk volna asztalt, ha nem foglalunk előre. Ennek egyik oka, hogy mint említettük, elég jó a hely, másrészt a belváros kellős közepén van a hely, harmadrészt méreteiben inkább családias, mint gigantikus. :)
A bár koncepciója az, hogy konkrét koktéllappal nem vesződtek, ehelyett a bártendereik kreativitására bízzák a betérő vendégeket. A felszolgáló úgy vesz fel rendelést, hogy megkérdez milyen alapszeszből milyen stílusú és ízvilágú italt képzeltünk el, ezt továbbítja a bártendereknek, akik saját kreativitásukat kihasználva összeraknak egy olyan italt amilyenről ahítoztunk. Ez akármennyire is csábítóan hangzik bártender szemmel, hogy kis túlzással azt csinálhatsz amit akarsz, ennek ellenére viszont óriási felelősség és elég megterhelő is tud lenni, hogy rendelésenként 2x-3x kell megváltanod a világot, hogy a vendég elé egy olyan patika ital kerüljön amilyenről álmodott. Mellesleg jegyezném meg, hogy ottlétünk alatt ezt a srácok jóformán tökéletesen hozták.




Regős Péter - Nino Oro
(Bacardi Legacy 2018)



 Talán a társaságból én voltam az, aki a legkevésbé vállalt "kockázatot", de a többiek igencsak tág leírásokat adtak le és nagyrészt azt is kapták amit szerettek volna. Egyikünk vodka vonalon indult el, gyümölcsös ízjegyekkel, de volt bourbon alapon gyömbéres - fűszeres koncepció, amit a 3 ital alatt eljuttatunk az édesebb verzióig, voltak rum alapú tiki stílusú, shake jellegű koktél is. Én elsőnek egy rum alapú aperitiv italt kértem, második választásom pedig a warmup bármanagerének (Regős Péter) Bacardi Legacy-ra készített Nino Oro nevű versenyitalára esett, majd levezetésnek egy Kraken old fashioned twist-et választottam.


Szeszekben és alkoholokban is voltak különlegességek, mert tudomásom szerint, nem olyan alapvető fűszer egy sima bárpult mögött az édesgyökér, de rumokból és ginekből is egész szép a felhozatal.
A kiszolgálás minősége szintén a tökéletesség határait súrolta, a felszolgálónk kíválóan helytállt, parádésan vette a szombat esti akadályokat, mindenkivel megtalálta a közös hangot, képben volt a kínálattal és az érkezésünktől a távozásunkig végig arra törekedett, hogy emlékezetessé tegye az esténket.
Az árak egy teljesen átlagos belvárosi árfekvés, átlagban 1 koktél 2500-3500 Ft körül alakul, és persze minőségben messze nem egy körúti - magát koktélbárnak hazudó hely szintjét hozza!



"Vodkás gyümölcsös" leírásra hallgató italunk

Összegezve tehát azt mondhatjuk, hogy minden ízében imádtuk a helyet. Ajánljuk újítóknak és kistársaságoknak és olyanoknak, akik szeretnének végre valami igazán mást tapasztalni egy pörgős szombat este, nemcsak egy kis "alattomosra' vágynak.
A karácsonyi tradíciók után felüdülés volt beülni egy modern, frekventált, fiatalos és minden elemében üdítő komplexumba. Szóval Warmup vigyázz, mert még jövünk:)


"Bourbon-ös fűszeres longdrink" 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések