My Little Melbourne

Délutáni kávézás a belvárosban? Agyrém. Minden közel élhető helyen tumultus, bár hozzátenném, hogy legnagyobb örömére a kávé szerető és tisztelő polgártársaknak, van miből válogatni. Az utóbbi pár évben gombamód szaporodnak a minőségi kávés helyek, úgyhogy nyugodtan el lehet engedni a Starbucks-Costa-California Coffee Shop Co. szentháromságot. Az ebédünk után úgy döntöttünk, hogy nem az ételt adó helyen fogyasztanánk a délutáni koffeinadagot, hanem meglátogatjuk a Madách téren lévő My Little Melbourne kávészentélyét!



A két ajtó közül választottunk egy szimpatikusat (mind a két ajtó oda vezet, csak két külön helységbe) aztán jött a válogatás a feltüntetett kávékból. Elsőre annyi látszott, hogy nincs túlgondolva, megvan egy kis újhullám, egy kis klasszik, filter, kicsi tea, mainstream chai latte stb.

Nem is bonyolítottuk túl a dolgot, rendeltünk egy flat white-ot és egy cappucino-t. A fent említett szombat délutáni tömegnyomor itt is fellelhető volt, bár az is közrejátszott, hogy a hely sem bántóan tágas. Ettől függetlenül a fíling megvan, nem a békebeli bécsi kávézó életérzés, inkább a favágóhipster zsongás, de rendben is van ez így, inkább ilyen arcokra épít a hely. A galérián foglaltunk helyet, majd kisvártatva megérkezett a barista kisasszony a kávéinkkal.

Azt itt meg kell jegyeznem, hogy mind a cappucino-s csésze, mind a flat white-os pohár bőven kielégítette a pohár- / csészefetisizmusomat ( nem, nem is igazán érdekel, hogy egyáltalán ez egy létező szó, avagy nem). Mindkét kávé szépen elkészített latte artokkal volt díszítve, de igazából ez egy ilyen helyen alap elvárás... legalábbis részemről. Nem csak az átlag vendég, de még a szakma is először a szemével "ízlel" és ezzel itt nem is volt probléma.
Egyáltalán nem meglepően, a kávéink egy világosabb pörkölésű alapanyagból készültek, tipikusan az újhullámos trend szerint, kicsit könnyedebb virágosabb háttérben megbújó citrusossággal. Nem állítom hogy ez jó, vagy nem jó, számomra inkább a tucat kategóriába esik ez így 2018 hajnalán, de mindenképp egy kellemes élményt és finom kávékat kaptunk.

A többi belvárosi kávézót is mindenképp meg fogjuk látogatni, de a My Little Melbourne-t sem fogjuk ettől függetlenül hanyagolni.
Ha eddig nagy kávéláncok túlárazott löttyeit kortyolgattad, akkor ez a hely mindenképp egy jó kezdés a minőségibb kávézás felé.





Szanics

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések