Ez miez?

Kötelező közhelyek: minden kezdet nehéz, régóta tervezzük, biztos tök jó lenne, ezért kipróbáljuk stb. Ezer ilyen dolgot le tudnánk írni... sablonos? Igen! Igaz? Igen! Úgyhogy egy kicsit sem frappáns kezdéssel ugyan, de elkezdjuk megosztani veletek életünk gasztroturista részeit, még akkor is ha a gasztroturista szótól már eleve kiver a víz... :)
Igazából csak szeretünk jókat enni, inni, utazni, szeretünk vendégek lenni és ha úgy is kezelnek minket, szeretünk új helyeket kipróbálni és örömmel látjuk, hogy a "gasztro-forradalom" már nem csak Budapesten érvényes mint kifejezés, hanem országszerte egyre több igényes és jó hely nyitja meg kapuit az erre vágyók előtt!
Fontos része ennek, hogy amikről itt a blogon szó lesz, azok messze nem úri huncutságok! Nem a pénztárcánk mélységeit kutatják, ugyanis eljutott odáig a fent említett forradalom, hogy meglepően kedvező áron lehet igazi különlegességekhez hozzájutni. Ezalatt persze nem a "fine dining experience"-t értjük kizárólag. Lehet az egy kreatív kialakítása egy helynek, lehetnek olyanok az alapanyagok vagy a felszolgálás, a tálalás vagy bármi ami igenyességet és átgondolást tükröz.
Rólunk dióhéjban annyit, hogy egy pár vagyunk és az utóbbi pár évben egész sok helyet sikerült meglátogatnunk vendégként és, mint valószínüleg mindenki, mi is "kiértékeltük" a helyeket, hogy vissza akarunk-e menni még vagy soha még a közelébe sem merészkedünk többet, esetleg instant oda is költöznénk, annyira telitalálat volt.
Mindenképp fontosnak tartjuk még itt, az elején leszögezni, hogy mind a ketten őszinte emberek lévén az itt leírtak a kendőzetlen igazságot fogják tartalmazni. Nem azért mert mi kevertük ki a spanyol viaszt, de csak arról fogunk jót írni ami nekünk valóban tetszett és a rossz élményeket is ugyan úgy közzé fogjuk tenni.
Ami még ide tartozik,az talán az, hogy milyen helyeket preferálunk.
(Tekintve, hogy ugye ilyesmikről lesz itt szó ez egy kicsit ilyen a "következő részek tartalmából" dolog :) )
Mind a ketten szeretjük a jó borokat. Na most persze itt nem kell sommelier szintű óriás megmondásokra számítani, de bátran állíthatom hogy vakon is kiszúrjuk a Sauska borok közül a dankópistát!
Ezen kívül imádunk jókat enni. Szeretjük a jó street foodoktól kezdődően egészen a molekuláris gasztronómiába hajló tételeket is, de nem hanyagoljuk a jól elkészített sajttálakat vagy desszerteket sem.
Mindezeket a kulináris élvezeteket nem vagyunk restek összekötni egy-egy utazással, avagy elutazni a fővárosból akár egy jó italért vagy vacsoráért!
Tehát nagyvonalakban ilyesmire lehet tőlünk számítani, de persze minden javaslatot és visszajelzést szívesen fogadunk!
További kellemes böngészést kívánunk: Szanics & Szalai

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések