Bocanova - ha ennél egy kis olaszt

Nem szeretném szépíteni a dolgokat egy kevésbé gazdag hónap közepén vágytunk egy igazán jó olasz kajára. Pénzünk nem volt, de a SZÉP kártyánkon találtunk egy kis "ennivaló" pénzt, így gyorsan kerestünk egy helyet, ahol lehet ezzel fizetni. 
Így találtunk rá írásunk főszereplőjére, a Zuglóban is található Bocanova olasz étteremre, melyben már kétszer voltunk és egyszer sem csalódtunk:)

A Kassai téren található hely közel van egy kaszinóhoz és egy hatalmas panel épülethez. A környezet nem feltétlen a legszebb, de az étterem és mellette, a hozzá tartozó cukrászda kívülről is nagyon barátságos. A hely igazán impozáns és előkelő hatást kelt első látásra is. Belépve jobbra külön helyiségben készülnek a pizzák, majd az ülőtér következik és ezután található meg a konyha. Az Étlapra pillantva megannyi fogással találkozhatunk és nemcsak tipikus olasz ételek tekintetében. Egy olasz étteremtől általában elvárom, de meglepett, hogy a szárnyas és egyéb húsételek tekintetében is ekkora választékkal találtuk szembe magunkat. A felszolgálók esetében eddig mindig csak kedves személyzettel találkoztunk pedig sosem érkeztünk igazán korán. A hely még vasárnap is este 11-ig van nyitva, ami szerintem csodálatos hír, a végképp kétségbe esettek számára is. 


A tegnapi nap is egy hatalmas IKEA túra után ebbe a csapdába estünk, szóval így esett a választásunk másodszorra is a Bocanovára. Most viszont ügyesebbek voltunk, mert foglaltunk asztalt, hozzátenném ezt érdemes megtenni, mert már fordult elő velünk, hogy csak úgy benéztünk és esélyünk sem volt. A hely nem túl hatalmas, ezért érdemes mindig foglalni. 

Kezdetként kértünk 2 db limonádét (esküszöm nem vagyok limonádé függő, nem tudom miért történik mindig ez:D). Alapjaiban nem tartogatott izgalmas meglepetést a két ital, de nem is az italokért mentünk oda főként. Előételként a hirtelen bekövetkezett tavaszból újra télbe történt időjárási katasztrófa miatt levest kértünk. A Kedvesem húslevest kért, amiben tortellinibe töltött marhahúst rejtettek bele, én pedig fokhagyma krémlevest választottam, amihez sajtos pirítóst tálaltak.


Az előételek hamar megérkeztek, a levesek kifogástalanok voltak. A fűszerezés nem volt sok, de íztelen se volt egyik ételünk sem. Igazán kellemes és jól eső érzés volt elfogyasztani őket:)
A főételeket nehezen választottuk ki, hiszen én nem akartam sokat enni, ezért bevállaltam egy 32cm-es gigahatalmas csípős szalámis, pepperonis pizzát:D, a Kedvesem pedig egy mascarponés, rukkolás, húsgolyókkal megbolondított rizottót. Ezek is viszonylag hamar megérkeztek és a már jól ismert, tökéletes minőség érkezett meg a tányérokon. 
A pizza igazán omlós volt, érezhető volt, hogy minőségi alapanyagokat ropogtatok a fogaim között és a pizza igazi olasz, vékony-tésztás verzióban tárult elém.
A rizottó még gőzölögve érkezett meg hozzánk, az állaga tökéletesen volt elkészítve és a mascarponés betét is igazán krémesre és harmonikusra sikerült.
Meg kell mondjam, mindkét étel kifogott rajtunk. De nem azért nem ettük meg őket, mert bármi probléma lett volna, hanem mert az adagok elég "derekasak", mi meg elég gyengék vagyunk.:D


Összességében igazán jól éreztük magunkat a tegnapi estén. A társaság a lehető legjobb volt (nyilván ezt mindenki maga választja meg). A helyszín bensőséges és hangulatos én még kisebb üzleti vacsorák helyszíneként is simán ajánlanám. Kisebb vagy igazán nagy  baráti társaságnak tudom ajánlani (a külön terem miatt), pl. 6-10 ember esetében talán annyira nem komfortos, ha nem tudják a külön termet lefoglalni. A személyzet kedves és közvetlen volt, ha véletlenül leettem volna magam nem éreztem volna kellemetlennek a szitut (ez az igazi mérce nem igaz?:D). 
A mosdó tiszta, az evőeszközök, poharak és tányérok igényesek és igazán olaszosak. 

Látogassatok el és egyetek egy "kis" olaszt. Vagy vigyétek haza és egyétek meg másnap ebédre:D




Pacsi&Puszi
Szalai



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések